_9DS5732_edited.jpg
 

 Het loslaten, accepteren en verwerken van gevoelens!

 

Paardencoaching

Paardencoaching is een krachtige manier van mensen coachen met behulp van paarden. Paarden accepteren ons om wie we zijn zonder te oordelen.

Tijdens een sessie krijg je de kans om meer over jezelf en anderen te leren, door het uitvoeren van activiteiten met het paard. De activiteiten zijn altijd naast het paard nooit op het paard. De reactie van het paard op jou als deelnemer geeft inzicht in je gedrag. Je kijkt als het ware door de ogen van het paard naar jezelf.

Met hulp van mij als coach en van het paard leer je de oplossing van je coachvraag in jezelf te vinden.

Paardencoaching bestaat niet uit lange gesprekken aan een tafeltje maar in de buitenlucht ga je met je coachvraag aan de slag!

_9DS5681.jpg
 
Yara
Yara

press to zoom
Yara
Yara

press to zoom
_9DS8511.jpg
_9DS8511.jpg

press to zoom
Yara
Yara

press to zoom

Hoe ziet een sessie eruit?

We maken in een coachsessie gebruik van laagdrempelige activiteiten!

Een coachsessie wordt afgestemd op de deelnemer (volwassenen/ kinderen). 


Bij het starten van de coachsessie vraag ik als coach aan de deelnemer om kennis te maken met Yara of Isabel. Vervolgens kan er een activiteit ingezet worden die aansluit bij de coachvraag of bij de thema's die onder de sessie naar boven komen. Enkele voorbeelden van mogelijke activiteiten zijn; poetsen/ verzorgen van het paard, wandelen in de bak, tijdslijn uitleggen etc. Bij elke coachsessie zijn er voorwerpen aanwezig die gebruikt kunnen worden. Onder de sessie krijg je de tijd om te experimenteren en te ontdekken met het paard. Onder de coachsessie zijn er evaluatiemomenten waarbij de coach en de deelnemer in gesprek gaan. 

 

Bewustwording bereiken door over jezelf en anderen na te denken en de oplossing in jezelf zoeken.
Dit gebeurt door ervaringsgericht leren. Hierbij kun je leren van de feedback die het paard je geeft.

Inzicht krijgen in gevoelens en processen die in je aanwezig zijn, bewust onbewust. Weggestopte
emoties en gevoelens komen los. Hierdoor ontstaat er ruimte voor volgende stappen!

 
icelandic-horse-gigja-einarsdottir_edited.jpg

Ervaringsgerichte methode

Bij ervaringsgericht leren staat de ervaring en de beleving van de deelnemer centraal. Dit betekent
leren door te doen! De ervaring doe je op door activiteiten die worden uitgevoerd met het paard. Deze activiteiten worden door de coach aangeboden, waarin je zelf vrij bent om het op jouw manier

uit te voeren. Niks is fout, het gaat om jouw ervaring! Bij ervaringsgericht leren doen alle zintuigen mee, dit maakt paarden coaching zo krachtig. 

twee halflingers_edited.jpg

Oplossingsgerichte methode

We richten ons in de sessie niet zozeer op de oorzaken die achter de coachvraag liggen (het verleden).
We richten ons vooral op hoe het nu van invloed is in het dagelijks leven en wat de deelnemer er in de toekomst mee wilt doen. Het uitgangspunt van paardencoaching is dat een ieder de oplossing in zich heeft. We kijken dan ook naar de mogelijkheden, niet naar de onmogelijkheden!

 

Paardencoaching moet je ervaren!

 

Coaching met paarden biedt je de mogelijkheid om op een ontspannen en krachtige manier te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Door middel van het samen werken met paarden wordt je bewust van je patronen en leer je om je hart te volgen.

De sessie vind plaats in de leefomgeving van het paard (buiten in de natuur). Dit zorgt voor een andere omgeving dan je gewend bent. Je wordt hierdoor letterlijk uit je comfortzone gehaald. Dit nodigt uit om out of the box te denken en op een nieuwe, frisse manier naar de zaken te kijken. Dit zorgt voor nieuwe inzichten die je mee kunt nemen naar je eigen omgeving.

Tijdens een sessie met een paard ervaar je hoe je non-verbaal kan communiceren en hoe het paard reageert op innerlijke overtuigingen. De paarden zorgen ervoor dat je weer in contact komt met de ware zelf. Kom weer in balans door middel van de kracht van paarden!

_9DS8315.jpg